Veszprémi Református Egyházmegye

Ökumenikus imaheti alkalom a Tapolcai Protestáns Templomban

2014-04-14 22:15:20 / Szerkesztő

2014-ben is két találkozást jelölt meg az Ökumenikus imahét keretében a református, az evangélikus és a római katolikus felekezet. Első alkalommal a Protestáns Templomban szolgáltak a római katolikus plébános urak, dr. Csernai Balázs és Szakács Péter, akiket az elmúlt évben a Veszprémi érsekség tapolcai szolgálati helyre nevezett ki.

Január 21-én dr. Csernai Balázs atya hirdette az igét a mi kis templomunkban, az imahétre kiküldött

tematikus anyag alapján (1 Kor 1,1-17). Pál apostol gondolatait tolmácsolta, mely szerint egy-egy mai problémát

juttatnak eszünkbe a fenti igeszakasz olvasásával. Az igehirdetésében Márk evangelista igéjére tért ki "aki befogad egyet e kisdedek közül, engem fogad be." Szólt arról, hogy a Krisztus egyházának különböző felekezetei a közeledést keressék és az egységet szolgálják.

Január 23-án pedig a katolikus templomban Honthegyi Zsolt evangélikus lelkipásztor folytatta a megkezdett gondolatokat,azzal az üzenettel amit ökumené célul tűzött ki, mely szerint nem meggyőzni akar hanem tisztelni egymás felekezetéhez való tartozást.

Az alkalmak szeretetvendégséggel zárultak,az első napon a protestánsok látták vendégül a szép számmal megjelent katolikus testvéreket is a Református vendégházban, ahol szorgos asszony kezek munkájaként terített asztalok várták a kedves vendégeket lelkipásztoraikkal együtt.

A szeretetvendégséggel záródó napok a kölcsönös szolgálattal, együttműködéssel messze ható feladatot teljesítettek.

 

Beküldte: Éderné Biczó Ibolya

 

(A Szerkesztő megjegyzése: A fenti kedves írás és fényképek a Dunántúli Reformátusok Lapjába lettek címezve, de valamilyen ok miatt, feltehetően az előkészítő munkálatok közben vétet hiba miatt nem kerültek a közlendő anyagok közé. Ezzel nagy szomorúságot okoztunk a beküldő Testvéreknek, amiért itt is bocsánatot kérünk. Reméljük, hogy ezzel és a következő negyedévi lapban való megjelentetéssel némileg kárpótoljuk a Szerzőt és az Olvasókat!)