Veszprémi Református Egyházmegye

Palotaiak Zselickisfaludon hetedszer

2014-06-16 20:51:45 / Szerkesztő

Az idén hetedik alkalommal készülünk a több generációs csendes hetünkre. Eddig minden alkalommal a Somogy-megyei Zselickisfalud ifjúsági táborában voltunk. Egy párszor felmerült már bennem – meg is kérdeztem a gyülekezet tagjait – hogy esetleg máshová (is) menjünk, de minden alkalommal „leszavaztak”.

A táj, valamint a szállás szépsége és adottságai nem engedtek bennünket tovább. 120 ember elszállásolására is elég nagy terület, hatalmas, zárható kert, árnyas fák, nagy ebédlő, ahol a bibliatanulmányozásokat, irodalmi foglalkozásokat tartani lehet, csönd, csodás csillagos ég – ilyet nem biztos, hogy könnyen találunk. Az idősebbeknek komfortos kisebb szobák, az ifjúságnak és a gyermekeknek (kicsit távolabb) nagyobb szálláshelyek. Ráadásul már az első esztendő óta megbeszélés alapján augusztus első hete a miénk, így a februári szabadság kiírások idején is biztosan tudják a dolgozóink, hogy ez a biztos időpontunk.

Minden évnek megvolt a maga témaköre: évente változtattuk – egyszer ó-, a következőben pedig újszövetségi történetet vettünk. Az utóbbi három évben már bibliodrámával és irodalmi, illetve képzőművészeti alkotásokkal is bővítettük alkalmainkat.

A kreatív foglalkozásokon készítettünk szappant, „rajzoltunk" verset, sütöttünk halat agyagból.

Amikor az idő engedte, fürödtünk a közeli kis tóban, éjszaka pedig csillagtúrán voltunk szakemberek vezetésével.

Mindez a Veszprémi Református Egyházmegye támogatásával vált lehetségessé. A katechetikai pályázatunkra kapott összegből olyan családok is eljöhettek, ahol több gyermek van, és a kis nyugdíjas testvéreinknek sem kellett kimaradniuk. Ezúton is köszönetet mond úgy Várpalota, mint Pétfürdő a támogatásért.

Augusztus 4-én reggel hétkor ismét útra indulunk Somogyország felé, azzal a reménnyel és várakozással, hogy ez a hét nemcsak Istenhez, de egymáshoz is közelebb visz bennünket.

Lukátsné Orovicz Piroska
lelkipásztor