Veszprémi Református Egyházmegye

Ökumenikus Világimanap a Hajmáskér-Sólyi Református Társegyházközségben

2016-03-14 20:53:35 / Szerkesztő

,,Engedjétek hozzám jönni a gyerekeket és ne tiltsátok el tőlem őket,mert ilyeneké az Isten országa".

(Mk 10:13)


A 2016-os esztendő Ökumenikus Világimanapjára Kuba keresztyén asszonyai odaadással, Krisztusba vetett hittel és reménységgel készítették el a ma is időszerű programot, hogy közelebb kerüljenek gyermekeink Jézushoz.

A Világimanap első alkalommal került megrendezésre 2016 Március 4-én este 18 órától a sólyi Református Tájházban. A házigazda asszonytestvérek vendégszeretettel várták a Társegyházközség    tagjait : Hajmáskér, Királyszentistván és Vilonya településeiből. Nagy örömünkre szolgált, hogy a zsúfolásig telt házban együtt dicsérhettük Istent.

A bibliai történetből elénk táruló gyönyörű jelenet által Isten először a gyermekeink felé, azután önmagunk felé irányítja a figyelmet. Jézus számára nem jelentéktelen, nem kevés a gyermek ahhoz, hogy figyelmet szenteljen reá, hogy foglalkozzék vele. Fontos bibliai tanítás számunkra, hogy vegyük komolyan a gyermekünket, mert ő elsősorban az Istené. Vigyük őt Jézushoz az otthonunkban, a templomban, mint a bibliai édesanyák, hogy Jézus érintse meg, áldja meg őket.

Mindnyájunknak erre van szükségünk: Jézus éltető erejére. Ma, az idegen kultúrák áramlásában még nagyobb jelentőséggel bír Jézus hívása: Engedjétek hozzám jönni a gyerekeket és ne tiltsátok el őket. Ne álljunk tehát gyermekeink útjába, amikor a hittan vagy erkölcstan közötti választás elé állítják őket, hanem halljuk meg Jézus hívását: Engedjétek!

A Világimanap programjának levezetését és az igehirdetés szolgálatát örömmel végeztem. Ezt követően Bikádi László helyi lelkipásztor csodálatos előadását hallhattuk Kubáról.

A rendezvény szeretetvendégséggel zárult. Köszönet a sólyi asszonyoknak, akik kedvesen fogadtak mindenkit. Reméljük, hogy a jövőben sok áldott alkalmunk lesz Istennel és egymással!

 

Tamás Orsolya
beosztott lelkipásztor